اندیشمندان مسلمان پس از مواجهه با مدرنیته، به چهار دسته سنتگرا، تجددگرا، تلفیقیها و فعالان اجتماعی تقسیم شدند. برخی علم غربی را یکسره طرد و نفی و برخی دیگر آن را به طور کامل پذیرفتند. در این میان برخی با اتخاذ رویکرد تلفیقی، از بومیسازی، ایرانیسازی یا اسلامیسازی علوم انسانی دم زدند که در این پژوهش برآنیم با روش تحلیلی به تیپبندی این رویکردها پرداخته و راهحلهای ارائه شده از سوی ایشان را بررسی و بازسازی نماییم. یافتههای پژوهش حاکی از این است که با پذیرش مبانی معرفتی و تعریف علم مبتنی بر فلسفه اسلامی و اتخاذ رویکرد کثرتگرایی روششناختی تداخلی، میتوان از راهحلهای انباشت و تکامل، تهذیب و تصحیح، استنباط، تأسیس و احیای میراث علمی جهان اسلام، برای تولید علوم انسانی اسلامی بهره برد.
ابراهیمی پور, قاسم . (1393). علوم انسانی اسلامی، تیپ بندی رویکردها و بررسی راه حل ها با تاکید بر جامعه شناسی. پژوهشنامه علوم انسانی اسلامی, 1(2), 21-49.
MLA
ابراهیمی پور, قاسم . "علوم انسانی اسلامی، تیپ بندی رویکردها و بررسی راه حل ها با تاکید بر جامعه شناسی", پژوهشنامه علوم انسانی اسلامی, 1, 2, 1393, 21-49.
HARVARD
ابراهیمی پور, قاسم. (1393). 'علوم انسانی اسلامی، تیپ بندی رویکردها و بررسی راه حل ها با تاکید بر جامعه شناسی', پژوهشنامه علوم انسانی اسلامی, 1(2), pp. 21-49.
CHICAGO
قاسم ابراهیمی پور, "علوم انسانی اسلامی، تیپ بندی رویکردها و بررسی راه حل ها با تاکید بر جامعه شناسی," پژوهشنامه علوم انسانی اسلامی, 1 2 (1393): 21-49,
VANCOUVER
ابراهیمی پور, قاسم. علوم انسانی اسلامی، تیپ بندی رویکردها و بررسی راه حل ها با تاکید بر جامعه شناسی. پژوهشنامه علوم انسانی اسلامی, 1393; 1(2): 21-49.